Adsense

6 Mayıs 2014 Salı

Knights of the Old Republic İnceleme

Tür:RPG
Platform:PC,XBox
Grafik:100/60
Ses:100/85
Oynanış:100/88
Yapım:Bioware - Lucas Arts
GENEL:100/89

2003 yılında piyasaya sürülen ve hem zamanının hem de hala günümüzün en iyi RPG oyunları arasında gösterilen Star Wars Knights of the Old Republic oyunu, jedi ve sithlerin en fazla olduğu ,çatışmaların en yüksek olduğu zamanda geçiyor.

Oyunun başında bir karakter belirleyip oyuna başlasakta ilerleyen zamanlarda aslında karakterimizin yeni biri değil,savaşın asıl belirleyicilerinden biri olduğunu anlıyoruz. Raven ve Malak isimli iki Jedi cumhuriyet saflarında çok önemli başarılara imza atarlarken bir gün bir görev sonrası kendilerini karanlık tarafa kaptırırlar ve bu andan sonra birer sith'e dönüşürler. Raven ve Malak'a karşı zayıf olan cumhuriyet ordularının ise tek güvencesi Bastila adlı Jedi'dır. Bastila'nın özel gücü sayesinde ordular savaşlarda avantaj elde edip hem moral hem de yetenek bakımından öne geçebiliyorlardır. Ancak Bastila son görevinde Revan'la savaşıp döndükten sonra bulunduğu gemiye ani bir sith saldırısı yapılması üzerine kaybolmuş durumdadır. Aynı gemide bizde bulunduğumuz için burdaki olayları bizzat yaşıyoruz. Gemiden sağ çıkan 2-3 kişiden biri olarak,yetenekli bir asker olan Carth ile güçlerimizi birleştirerek Bastila'yı aramaya koyuluyoruz ve bu dakikadan sonra ipler tamamen sizin elinize geçiyor. Dilerseniz ışığın yolundan ayrılmayıp iyi yolda ilerleyerek kahraman bir jedi olabilirsiniz ya da karanlık tarafın gücüne aldanarak kötülüğü benimseyebilirsiiniz.

Oyun tam anlamıyla bir RPG. Oyun boyunca çeşitli silahlar(ışın kılıcı,lazer silahı vs.) ve değişik kıyafetler (zırh,jedi cüppesi vs.) kuşanabiliyoruz. Ayrıca karakterimizi belli başlı konularda uzman yaparak o konularda avantaj elde edebiliyoruz. Örneğin benim karakterimin bilgisayarlarla arası çok iyiydi ve bazı savaşları hiç mücadele etmeden uzaktan bombaları patlatmak vasıtasıyla kazanabildim. Müzik bakımından oldukça kaliteli bir yapım ancak 2003 yılına ait bir oyunun iyi grafiklere sahip olmasını beklemeyin. Genel anlamda RPG ve Star Wars hayranlarının memnun kalacağı,yıllar geçsede hala ilk günkü gibi sevilen bir oyun olarak bu oyunu denemenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder