Adsense

27 Şubat 2014 Perşembe

Far Cry 3 İnceleme

Tür:FPS,Aksiyon
Platform:PC,PS3,XBox360
Grafik:100/84
Ses:100/80
Oynanış:100/83
Yapım:Ubisoft
GENEL:100/84

2012 yılında piyasaya sürülen ve serinin üçüncü oyunu olan Far Cry 3 oyununda serinin önceki oyunlarına göre gerek grafik gerekse oynanış bakımından oldukça gelişme kaydedilmiş demek mümkün.

Far Cry oyun serisi konu bakımından birbirine bağlı olmayan üç farklı oyundan oluşsada genel anlamda konsept aynı diyebiliriz. Far Cry 3 oyunu bir grup gencin tatildeyken eğlencenin dibine fazla vurup kendilerini kaybetmeleri ve köle tacirlerinin eline düşmelerini konu alıyor. Jason isimli esas oğlanımızın abisi oyunun hemöen başında gözünün önünde öldürülüyor ve Jason canını zor kurtararak bu köle tacirlerine karşı savaş veren bir kabileye katılıyor. Bu dakikadan sonra Jason'un tek amacı küçük kardeşi ve arkadaşlarını kurtarıp adadan kaçmak oluyor. Ancak oyun ilerledikçe baş düşmanlardan biri olan Vaas'a karşı büyük bir nefret duymaya başlayan Jason onu öldürmeye and içiyor. Kabilenin lideri ve Vaas'ın kızkardeşi olan Citra ile yakınlaşan Jason oyunun sonuna doğru arkadaşları ile Citra arasında seçim yapmak durumunda kalıyor...

Oyun bir açık dünya oyunu ve etrafınızdaki hemen hemen her şeyle etkileşime girmeniz mümkün. Örneğin ormanda dolaşırken yabani hayvanların saldırısına uğrayabilirsiniz ve eğer onları öldürürseniz,hayvanların derisinden daha fazla alet-edavat taşımak için büyük çantalar yapabilirsiniz. Yada değişik bitkileri toplayıp onlardan panzehir ya da iyileştirici elde edebilirsiniz. Oyun ilerledikçe Jason yeni yetenek puanları kazanarak koluna dövme yaptırıyor ve her bir dövme Jason'a yeni bir yetenek veriyor. Bu şekilde gitgide güçlenen Jason adanın lideri konumuna yükseliyor. Genel anlamda kaliteli grafikler ve ortalam bir hikayeye sahip olan oyunu denemenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder