Adsense

26 Ocak 2014 Pazar

Assassin's Creed Liberation HD İnceleme

Tür:Aksiyon-Macera,Gizlilik
Platform:PC,PS3,XBox360 
Grafik:100/82
Ses:100/78
Oynanış:100/80
Yapım:Ubisoft
GENEL:100/78

2012 yılında PS Vita platformuna çıkan Assassin's Creed Liberation oyunu 2014 yılında HD versiyonuyla bilgisayar ve diğer platformlarada çıktı. Aslında Assassin's Creed 3 oyununun bir yan oyunu gibi düşünülebilecek oyunda ilk kez bir kadın suikastçiyi yönlendiriyoruz.

Aveline isimli küçük bir kızı yönlendirerek oyuna giriş yapıyoruz. İlk sahnede bir tavuğu takip etmek için annesinin elini bırakan Aveline tavuğu kovalarken kölelerin satıldığı bir pazara geliyor ve annesini kaybediyor. O zamandan sonrada annesini bir daha göremiyor. Bir süre kölelerin yaşantısına tanıklık ediyor ama daha sonra zengin babası sayesinde oradan kurtuluyor. Agathe isimli akıl hocasının yönelendirmesiyle İspanya ile Fransa arasında geçen koloni savaşında bir rol alıyor. Oyunun ilerleyen bölümlerinde Assassin's Creed 3 oyununun kahramanı Connor ile tanışıp beraber görev dahi yapıyorlar. Oyunun sonuna doğru ise üvey annesinin aslında bir templar olduğunu öğreniyor ve onunla mücadeleye girişiyor.

Genel anlamda oyunun konusu ve oynanış bakımından çokta güzel olduğunu söylemek pek mümkün değil. Her zamanki alışılagelmiş bir Assassin's Creed oyunundan pek farkı yok. Ayrıca bu oyunda tarihi karakterler de çok ön plana çıkmadığından konu o kadar da ilgi uyandırıcı olmuyor. Assassin's Creed Liberation oyununda genel olarak Aveline adlı karakterimizin köleciliğe karşı verdiği savaşa tanık oluyoruz. Oyun boyunca Aveline üç farklı karaktere bürünebiliyor. Bunlar suikastçi,köle ve madam. Hikayenin gidişine göre Aveline bu üç kişiliğinden birine bürünerek görevleri tamamlıyor. Assassin's Creed oyunlarının koyu bir taraftarıysanız oynayabilirsiniz ancak bunun haricinde oyunun çok fazla albenisi olduğunu söylemek zor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder