Adsense

9 Nisan 2014 Çarşamba

Total War Rome II İnceleme

Tür:Sıratabanlı Strateji
Platform:PC
Grafik:100/75
Ses:100/77
Oynanış:100/76
Yapım:The Creative Assembly
GENEL:100/74

2013 yılında piyasaya sürülen Total War Rome II oyunu ilk oyununun üzerinden 9 sene geçtikten sonra çıkmış bir oyun olup Total War oyunlarının en çok beklenileni ve sevileni olma özelliği taşıyordu. Ancak oyun ilk aşamada birçok oyunsever tarafından ortalamanın altında puanlar aldı. Çünkü oyunun ilk versiyonunda birçok bug vardı ancak daha sonra çıkan patchler ve çıkan 2 ek paketle birlikte oyun tam anlamıyla oynanabilir hale geldi.

Önceki oyunun aksine sadece Roma ile değil birçok farklı ırk ve kültürle oyunu oynamak mümkün kılınmış. Önceki Total War oyunlarından farklı olarak eklenen pek fazla bir şey olmasada gerek diplomasi alanında gerekse yönetim alanında bazı yenilikler yapılmış denilebilir. Örneğin Roma ile oyuna başlarsanız üç farklı gruptan birini seçerek bir ailenin başına geçiyorsunuz ve yapacağınız savaşlar ya da yönetim becerilerinize göre bazı karakter özellikleri kazanabiliyorsunuz. Bu sayede karakteriniz senatoda daha güçlü bir hale gelerek söz sahibi olmaya başlayabiliyor. Farklı kültürlerle yapılan savaşarlar sonucu ele geçirilen şehirlerin yönetimini tam anlamıyla ele geçirene kadar birçok isyanla uğraşmak durumunda kalabiliyorsunuz ya da köleleriniz zaman zaman ayaklanma çıkartabiliyorlar. Oyunu kazanma koşulları ise ekonomik,diplomatik ya da askeri olmak üzere üç farklı şekilde düzenlenmiş. Bu üç seçenekten herhangi birine yoğunlaşarak oyunu kazanmak mümkün ancak oyunun oldukça uzun bir zaman süresine yayıldığını da söylemek gerekiyor.

Grafik anlamında ilk oyununa göre fersah fersah üstün olması zaten geçen yıllara göre beklenilecek bir durum olsada kendi tarzındaki rakip oyunlara göre bir değerlendirme yaparsak oyuncuya çokta farklı bir deneyim sunduğu söylenemez. Müzikler ise orta seviye diyebilirim. Total War oyunlarına fazla bir yenilik getirmediği için fark yaratan bir oyun olamamış malesef oysaki bu oyun için herkesin büyük beklentileri vardı. Sonuç olarak ortalama bir Total War oyunu olarak bu oyun serisini sevenlerin denemesini önerebileceğim bir oyun olmuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder