Adsense

3 Mart 2014 Pazartesi

Expeditions - Conquistador İnceleme

Tür:Taktiksel RPG
Platform:PC
Grafik:100/70
Ses:100/72
Oynanış:100/78
Yapım:Logic Artists - BitComposer
GENEL:100/74

2013 yılında piyasaya sürülen Expeditions - Conquistador oyununda soylu bir ispanyolun yeni dünyayı keşfetmesini ve ailesine şan şöhret getirme mücadelesini konu alıyor. Oyunun konusu piyasadaki diğer oyunlara göre oldukça derin ve anlaşılması zor. Ayrıca tüm oyun boyunca dialoglara gireceğiniz için iyi bir ingilizce istiyor.

Karakterimizin adını ve yetenek puanlarını ayarladıktan sonra yolculuğumuz boyunca bize eşlik edecek farklı alanlarda uzmanlaşmış yoldaşlarımızı seçiyoruz. Bu seçtiğimiz kişilerinde yetenek puanları bizim yetenek puanlarımıza eklenerek toplam yetenek puanlarımız oluşuyor. Yetenek puanları tüm oyun boyunca oldukça işimize yarayacağından ve oyunda sadece bazı özel durumlarda ve ekstra yoldaş topladığımızda yetenk puanları arttığından bu puanlar oldukça önemli. Taktik,diplomasi,liderlik,sağlık vs. alanlarda uzmanlaşmış takımımızı kurduktan sonra orta ve güney amerika üzerine sefere çıkarak buraları keşfediyoruz. Oyun 16.yy'da geçiyor ve bugünkü Dominik Cumhuriyeti ile Meksika'nın keşfini konu alıyor. Burdaki yerlileri duruma göre bazen diplomasi yoluyla uzlaşarak bazense silahlarımızı konuşturarak egemenliğimiz altına alıyoruz.

Genel anlamda oyunculara farklı bir deneyim sunan Expeditions - Conquistador oyununda aldığımız kararlar sonucu yoldaşlarımızın bize karşı durumunun değişmesi gibi detaylar oyunu dahada güzelleştiriyor. Oyunun grafikleri için güzel bir şey söylemek zor olsada müzikleri için ortalamanın üzerinde diyebilirim. Sonuç olarak tarihe meraklı olan ve bu türü seven oyuncuların bu oyuna bir şans vermesinde fayda var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder