Adsense

8 Mart 2014 Cumartesi

Tropico 4 İnceleme

Tür:Yönetim Simulasyonu
Platform:PC,XBox360
Grafik:100/75
Ses:100/88
Oynanış:100/87
Yapım:Haemimont Games
GENEL:100/82

2011 yılında piyasaya sürülen Tropico 4 oyununda kendi adamızı sıfırdan oluşturarak dünyada güçlü bir devlet ve ulus yaratma çabasına giriyoruz. Modern Times ekpaketi ile oyuna yeni yasalar ve yeni binalar ekleniyor ve oyunun kalitesi çok daha iyi hale geliyor.

Oyunun başında dilersek karakterimizi oluşturuyoruz ya da gerçek hayattaki diktatörlerden birini seçerek oyunu oynayabiliyoruz. Oyun boyunca Amerika,Rusya,Çin,Avrupa ve Ortadoğu ile diplomatik ilişkilere giriyor ve onlarla aramızı iyi tutmaya çalışıyoruz. İlişki gücünüze göre Amerika ve Rusya size belirli aralıklarla para yardımı yapıyorlar. Bir adayı sıfırdan yapıp yönetmek oldukça zor iş çünkü adada çevreciler,dinci grup,komünist,kapitalist vs. bir çok farklı ideolojiye sahip insan toplulukları var ve bunların hepsini memnun etmek zaman zaman zor oluyor. Eğer halkınız yönetiminizden memnun olmazsa isyan çıkartarak ya da size suikast düzenleyerek sonunuzu getirebiliyor. Bunların haricinde demokratik olarak seçimlerde de halk tarafından seçilmezseniz oyun sonlanıyor. Oyun maksimum 50 yıl sürüyor ve 1950-2000 yılları arasında geçiyor tabi siz isterseniz oyunu oynamaya devam edebiliyorsunuz.

Oyun boyunca bize yardımcı olan asistanlarımız var ve bunlarla olan ilişkilerinizdeki sohbetlerde oyun mizah ögesini oldukça fazla kullanmış ki bu durum gayet güzel olmuş. Oyunun grafikleri için ortalama diyebilirim ancak müzikleri için tek kelimeyle şaheser demek hiçte yanlış olmaz. Genel anlamda size zamanın nasıl geçtiğini unutturacak cinsten keyifli bir oyun olduğunu söyleyebilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder