Adsense

24 Mart 2014 Pazartesi

South Park The Stick of Truth İnceleme

Tür:RPG
Platform:PC,XBox360,PS3
Grafik:100/73
Ses:100/85
Oynanış:100/88
Yapım:Obsidian Entertainment
GENEL:100/80

2014 yılında piyasaya sürülen South Park The Stick of Truth oyununda klasik bir RPG oyunu eğer South Park'ta geçseydi nasıl olurdu onu öğreniyoruz. Cartman ve arkadaşları oyun boyunca bize gerçektende tam bir rpg oyunu havası yaşatıyorlar ama tabi kendi tarzlarınca.

South Park'a yeni taşınmış bir ailenin çocuğu olarak oyunu oynuyoruz ve çok geçmeden Cartman ve arkadaşlarının krallığına katılarak elflere karşı savaşımıza başlıyoruz. Cartmöan isminizi sorduğunda isminizi yazsanızda pek bir şey farketmiyor çünkü siz oyunda "new kid" olarak biliniyorsunuz ama tabi Cartman tarafından Douchebag olarak çağrılıyorsunuz hatta daha sonra seviyenizi yükselterek size Sir Douchebag vs. olarakta hitap edebiliyor. Bu gibi RPG ögeleriyle bolca dalga geçen oyunda karakterimizin konuşmaması üzerinede pek çok geyik dönüyor ama şunuda söylemek gerekiyor ki karakterimiz oyunun sonunda bir konuşuyor pir konuşuyor. Öncelikle elflerle savaştığımız oyunda daha sonra uzaylılar vs. derken zombi nazilere karşı dahi savaşmaya başlıyoruz. Yani oyun iyice zıvandan çıkıyor ama bu durum tabiki South Park için beklenen bir durum.

Oyunun müzikleri ve oynanışı gerçekten çok güzel ayarlanmış. Özellikle savaş sırasında düşmanın saldırılarını bloklayabilme özelliği oyuna dinamik bir hava getirmiş. Ayrıca değişik komik teknikleri izlemekte oyunun kalitesini arttırıyor. Sonuç olarak South Park izleyenlerin mutlaka oynamasını düşündüğüm izlemeyenlerinse bu oyunla seriyle tanışmalarını tavsiye ettiğim bir yapım olarak bu oyunu denemenizi öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder