Adsense

6 Mart 2014 Perşembe

Democracy 3 İnceleme

Tür:Devlet Simulasyonu
Platform:PC
Grafik:100/-
Ses:100/-
Oynanış:100/-
Yapım:Positech Games
GENEL:100/77

2013 yılında piyasaya sürülen Democracy 3 oyununda Almanya,Fransa,Amerika,İngiltere vs. gibi gelişmiş ülkelerin yönetimini "demokratik" olarak ele geçiriyorsunuz. Şöyleki ülkedeki her türlü sağlık,eğitim,ekonomi,yasa vs. konu hakkında söz sahibi olup karar veriyorsunuz. Yani günümüz demokratik ülkelerindeki birnevi Başbakan görevini üstleniyorsunuz öyleki size bağlı bakanlarınız dahi var.

Televizyondan haberleri izleyip siyasetçileri eleştirmek kolay birde bu oyunu oynayarak gerçekten halkın sorunlarıyla başbaşa kalmayı deneyin,ne demek istediğimiz anlayacaksınız. Ben Almanya'yı seçerek oynadım ve oyuna ısınmakta hiçte zorluk çekmedim. Çok güzel bir "tutorial" bölümü sayesinde oyuna hemen alışabiliyorsunuz. Oyun boyunca çeşitli olaylarda patlak veriyor örneğin dünyada ekonomik krizin oluşması ya da kuş gribi gibi salgınların ortaya çıkması vs. Sizin uyguladığınız politikalar oyunun gidişine yön veriyor,örneğin siz eğitime önem verirseniz bu alanda nobel ödülü kazanan vatandaşlarınız olabiliyor ya da bilime ağırlık verdiniz diyelim bu sefer de bilim alanında yeni buluşlara yol açabiliyorsunuz. Oyun boyunca olan yasaları değiştirebileceğiniz gibi yeni yasalarda çıkartabiliyorsunuz ancak bunun için bakanlarınızın sadakati çok önemli çünkü onlar size politika puanı sağlıyor ve puanlar sayesinde radikal yasalar çıkartabiliyorsunuz. Oyunun sonu ise ya seçimi kaybederseniz ya da suikasta kurban giderseniz geliyor.

Oyunda grafik namına bir şey yok komple yazı ve resimlerden oluştuğu için sadece belli bir kesim oyunsevere hitap ediyor diyebilirim. Tabi oyunu oynamak için iyi bir ingilizceyede sahip olmanızı söylememe gerek yok herhalde. Benim gibi devlet yönetme oyunlarını sevenlerin hoşlanacağı bir yapım olan Democracy 3 oyununu denemenizi öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder