Adsense

23 Nisan 2014 Çarşamba

Age of Wonders 3 İnceleme

Tür:Sıratabanlı Strateji
Platform:PC
Grafik:100/70
Ses:100/68
Oynanış:100/70
Yapım:Triumph Studios
GENEL:100/68

2014 yılında piyasaya sürülen Age of Wonders 3 oyunu birkaç farklı oyunun sentezi biçiminde karşımıza çıkıyor diyebiliriz. Özellikle Civilization ve Might of Magic Heroes gibi oyunlara benzer özelliklere sahip olan yapım,kendine özgü bir kaç ilave ile birlikte vasatın üstü bir yapım ortaya çıkarmış diyebiliriz.

Öncelikle oyunun hikaye modu pek ilgi çekici değil zaten hikaye modundan genel anlamda oyunun nasıl oynandığını öğreten tutoriallar mevcut bu yüzden asıl mücadele kendi karakterlerimizi dahi yapabileceğimiz, yeni bir haritada ister takımlar kurarak ister bireysek oynayarak kazanmaya çalışacağımız savaşlarda yaşanıyor. Yaptığımız karakterlerin yetenekleri,görünüşleri vs. ayarlayabiliyoruz hatta yeni bir bayrak dahi oluşturabiliyoruz. Oyunda belli birkaç şehiri yöneterek onları geliştirmeye çalışıyoruz ve en güçlü orduya sahip olarak düşmanlarımızı yoketmeye çalışıyoruz. Düşmanlarımızı yokedip müttefiklerimizle kaldığımızda ise oyunu otomatikman kazanmış oluyoruz. Karakterlerimiz yaptıkları savaşlar sonucunda geliştirme puanları elde ediyorlar ve bu sayede dahada güçlü hale geliyorlar. Genel anlamda diplomasi anlamında pek bir şey içermeyen oyunda ana amaç düşmanları yoketmek diyebilirim.

Oyunun grafikleri çok kaliteli olmasada oldukça güçlü bir pc istiyor,bu bakımdan optimasyonunun kötü olduğunu söyeleyebilirim. Müzik ve oynanış bakımından da ortalama bir oyun olmuş diyebilirim. Bu tarz yapımlarda hala Civilization serisi başı çekiyor ve uzun bir sürede böyle oalcak gibi gözüküyor. Sonuç olarak şans verilebilecek bir yapım olsada çok fazla bir şey beklemeyin derim ben.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder