Adsense

5 Nisan 2014 Cumartesi

Full Metal Alchemist Brotherhood İnceleme

Favori Karakterlerim:Alphonse,Hohenheim,
Bradley,Edward
Tür:Aksiyon,Macera,Dram
Bölüm Sayısı:51 + 64 + 2 Film + 4 Special
Not:10/10

Full Metal Alchemist animesi 2003-2004 yılları arasında 51 bölüm olarak yayınlanmıştı ancak bu seri başladığında mangası devam etmekteydi ve belli olaylardan sonra animenin konusu mangadan saparak bambaşka bir hal alıyordu. Daha sonra 2009-2010 yılları arasında Full Metal Alchemist Brotherhood animesi 64 bölüm halinde yayınlanarak tamamen mangaya bağlı kaldı.

Fma ve Fmab hem karakter hem de konu bakımından oldukça farklı bir hal alsada genel anlamda ortak yanlarıda yok değil. Edward ve Alphonse adlı kardeşler annelerinin ölümünden sonra onu tekrar hayata döndürmek için simyada bir tabu olan insan dönüşümünü gerçekleştirmek istemişlerdir. Ancak bu deneyimleri korkunç bir şekilde sonlanmıştır ve sonuç olarak Alphonse bedenini,Edward ise bir kolu ve bacağını kaybetmiştir. Edward,Alphonse'nin ruhunu bir zırha bağlayarak onu bu dünyada tutmayı başarmıştır ancak bu olay sonrası kardeşler birbirlerine bedenlerini geri alacaklarına dair söz vermişlerdir. Ordu, bu simyager kardeşlerin yeteneklerini farkederek onlara hizmetlerini sunmalarını önerir. Edward ve Alphonse orduya yardım ederek hem kendileri için gerekli kaynaklara ulaşacak hem de bedenlerini geri almanın bir yolunu arayacaklardır. Animenin ortalarına doğru asıl konuyu oluşturan Homunculus'lar ortaya çıkmaktadır. Homunculus bir tür başarısız insan dönüşümüdür ve ölümsüzlerdir. Tüm simyagelerin rüyalarını süsleyen felsefe taşlarından meydana gelmişlerdir. Felsefe taşına sahip simyagerler güçlerini katlayarak arttırabilirler ki bu yüzden güç peşinde koşanların yolu bu taşları ararken kesişmektedir. Hem Elric kardeşler hem homunculuslar hemde uzakdoğu ülkesi Xing'den gelen prenses ve kral adayı bu taşların peşindedir...

Animenin hem çizimleri hem de müzikleri gayet başarılı, özellikle Fmab animesinin ilk ve son açılış parçaları çok kaliteli. Animenin temposu genel anlamda yüksek olmasına karşın özellikle son 10 bölüm bir nefeste izlenecek türden yapılmış. Karakterlerin tanıtımı ve geçmişlerine dair verilen bilgiler animenin kalitesini bir kat daha arttırıyor. Sonuç olarak tüm animeseverlerin bu animeyi izlemesini öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder