Adsense

1 Ocak 2014 Çarşamba

Jade Empire İnceleme

Tür:Aksiyon RPG
Platform:Xbox360,PC
Grafik:100/82
Ses:100/82
Oynanış:100/85
Yapım:Bioware
GENEL:100/83

2005 yılında piyasaya sürülen Jade Empire oyununda bir dövüş sanatları öğrencisinin macerasını yaşıyoruz. 2005 yılına göre hem grafik hem de oynanış açısından gerçekten kaliteli bir yapım olan oyunda seçimlerimizle oyunun ilerleyişinede yön verebilmemiz mümkün.

Oyunun hemen başında bir karakter seçip ismini belirleyebiliyoruz. Kız ya da erkek karakter olarak oyuna başlıyoruz. Dövüş sanatlarında oldukça başarılı olan karakterimiz dövüş okulunun gözdesi durumunda ve çok yakında ustası Li'den hayatının amacını oluşturan görevi alacak. Ancak karakterimizi kıskanan kişilerde mevcut. Okuldaki bir başka öğrenci Gao'nun hain planı sonrası okula yapılan saldırıyla okul yerlebir oluyor ve bizimde artık maceramız başlıyor. Kaçırılan ustamızı bulmak için yola çıkıyoruz ve bu macera boyunca çeşitli yoldaşlar ediniyoruz. Yaptığımız seçimlerle istersek acımasız istersek de yardımsever biri olabiliyoruz.

Oynanış olarak oldukça kolay bir yapıya sahip olan Jade Empire oyununda değişik dövüş teknikleri ve yetenekler öğrenerek oynanışı iyice geliştirebiliyoruz. Her geliştiğimiz seviyede yetenek puanları kazanarak bu puanları eksik olduğumuz yönümüzü geliştirmek için kullanabiliyoruz. Genel olarak zamanına göre oldukça kaliteli bir yapım olan Jade Empire oyunu hem güzel hikayesi hem de oyuncuya sunduğu seçeneklerle oynanabilirliğini arttıran bir yapım olarak karşımıza çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder