Adsense

23 Nisan 2014 Çarşamba

Hungry Heart Wild Striker İnceleme

Favori Karakterlerim:Seisuke,Miki
Tür:Spor,Komedi
Bölüm Sayısı:52
Not:10/7 

2002-2003 yılları arasında yayınlanan Hungry Heart Wild Striker animesini izlemeyi uzun zamandan beri istiyordum. Bu animenin benim için önemi mangakasından kaynaklanıyor. Çünkü bu eseri Kaptan Tsubasa'nın mangakası olan Yoichi Takahashi yaptı.

Kanou Kyosuke liseli hırçın bir delikanlıdır. Ortaokuldayken yaşadığı bir olay sonucunda futboldan uzaklaşmıştır ancak içten içe hala futbolu seviyordur. Abisi Kanou Seisuke ise AC Milan takımında oynuyordur ve dışardan bakanlar için Kyosuke her zaman onun altında kalmaya mahkum birisi olarak görülüyordur. Ancak Kyosuke abisini kıskanıyor gibi görünsede aslında durum böyle değildir. Lisede bir futbol takımına katılmasıyla kısa sürede ilgi odağı olmayı başaran Kyosuke'yi takımın diğer dermirbaşları Sakai ve Rodrigo'da desteklemeye başladığında futbol yenekleri zirve yapmaya başlar. İlk başlarda takıma uyumu sancılı bir süreç olsada daha sonra herkes tarafından sevilen yetenekli bir futbolcu olarak görülmeye başlayan Kyosuke'nin amacı takımının ulusal şampiyonayı kazanmasını sağlamak ve Japon genç takımında forma giyebilmektir.

2006 Dünya Kupası için yapılan bu mangadaki amacının Japonya'da futbola olan ilginin artması ve tıpkı serinin kahramanı Kyosuke gibi bir forvetin yetişmesi için ilham vermek olduğunu söyleyen Takahashi görünüşe göre bu isteğini gerçekleştiremedi ama sonuç olarak izlemesi oldukça keyifli bir anime serisi ortaya çıktı. Hungry Heart Wild Striker animesi izleyicilerine, günümüz futbol ögelerini içinde barındıran ve çok aşırıya kaçmayan bir futbol deneyimi sunmayı amaçlıyor. Sonuç olarak izlemeye değer bir yapım olarak şans vermenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder