Adsense

3 Şubat 2014 Pazartesi

Contrast İnceleme

Tür:Bulmaca,Platform
Platform:PC,PS3,XBox360,PS4
Grafik:100/75
Ses:100/70
Oynanış:100/80
Yapım:Compulsion Games
GENEL:100/68

2013 yılında piyasaya sürülen Contrast oyunu sıradışı oynanış tarzıyla oyunseverlerin karşısına çıktı. Oyunda hem 2D hem de 3D oynanış bir arada sunuluyor şöyle ki gölgelerin içine girebilen karakterimiz bir anda farklı bir dünyaya adım atmış oluyor.

Didi adlı küçük bir kızın hikayesini Dawn adlı karakterimizle oynuyoruz. Oyun boyunca Dawn'ı yönlendirmemize rağmen asıl konu Didi ve ailesi etrafında geçiyor. Biz oyun boyunca tek kelime etmiyoruz ve Didi hariç tüm karakterleri bir gölge olarak görüyoruz. Oyunun asıl ilginç tarafınıda bu konsept oluşturuyor zaten. Didi annesi ile babasını tekrar biraraya getirmek için Dawn'dan bazı isteklerde bulunuyor ve bizde gölgeler içine karışma özelliğimizi kullanarak bu istekleri yerine getirmeye çalışıyoruz.

Oyunun müzikleri jazz müzikleri olduğundan dolayı benim pek hoşuma gitmedi ancak oynanış bakımından keyifli bir oyun olduğunu söyleyebilirim. Bulmaca oyunu olduğundan dolayı oyunda ne bir harita ne de nereye gideceğimizi gösteren bir şey var yani tamamen kendi başınıza ne yapacağınızı çözmeniz gerekiyor. Bu yüzden oyunun akıcılığı sektereye uğruyor ancak zaten kısa olan oyun süresi böylelikle biraz da olsa uzuyor. Sonuç olarak bu tür oyunları sevenlerin deneyebileceği bir yapım ancak bu tarz oyunları oynamamış olanlar için bu oyunu tavsiye etmek doğru olmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder