Adsense

4 Mart 2014 Salı

Endless Space İnceleme

Tür:Sıratabanlı Strateji
Platform:PC
Grafik:100/73
Ses:100/73
Oynanış:100/65
Yapım:Amplitude Studios
GENEL:100/62

2012 yılında piyasaya sürülen Endless Space oyununu 3000'li yıllarda geçiyor. Tabi zaman bu akdar ileri olunca uzay ve çeşitli uzaylılarında oyunda olması kaçınılmaz oluyor. Sıratabanlı bir oyun olduğundan bu türün en taanınmış oyunu olan Civilization serisine göre örnek vermek gerekirse oyun alanındaki diğer oyunlara göre oldukça detaylı ve karışık olmuş diyebilirim.

Oyunda sekizden fazla değişik ırk var (Harmony gibi ek paketlerle oyuna yeni ırklar eklenebiliyor) ve her bir ırkın farklı özellikleri mevcut. Dilersek bu ırklardan birini seçebiliyoruz ya da oyuna yepyeni bir ırk ekleyebiliyoruz ve tüm özelliklerinide bizzat biz belirleyebiliyoruz. Her ırkın oyunu kazanması farklı şekilde oluyor. Şöyleki bazı ırklar diplomasi yeteneğini bazı ırklar ise savaş gücünü ön plana çıkartarak oyunu kazanmaya çalışıyorlar. Oyunun genel amacı değişik yıldız sistemlerini keşfederek buraları kolonileştirmek ve mümkün olduğunca büyük bir galaksi imparatorluğu kurmak denebilir.

Oyunun normal ilerlemeli bir hikayesi yok ancak her ırkın kendine has tarihi var. Oyuna başlamadan önce kaç tane rakibinizin olacağını ve evrenin şeklini şemalini vs. belirleyebiliyorsunuz. Oyun her ne kadar teknolojik olarak gelişmiş bir devirde geçsede yine oyun boyunca diplomasi,kolonileşme,savaş ve endüstri alanında size yeni araştırmalar yapma imkanı sunuyor. Sonuç olarak uzayda geçen strateji oyunlarını sevenlerin bu oyunu denemelerini öneririm ancak oyuna alışma süresinin oldukça zorlu olduğunuda söylemekte fayda var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder