Adsense

1 Ocak 2014 Çarşamba

Far Cry 2 İnceleme

Tür:Birinci Şahıs Nişancı
Platform:Xbox360,PC,PS3
Grafik:100/80
Ses:100/75
Oynanış:100/80
Yapım:2K Games - Firaxis Games
GENEL:100/79

2008 yılında piyasaya sürülen Far Cry 2 oyununda Afrika'daki çete savaşları arasına gönderilmiş ve Jackal kod adlı birini öldürmekle görevli birinin hikayesini oynuyoruz. Oyunun başında çeşitli karakterlerden birini seçerek oyuna başlıyoruz.

Seçilen karakteri oyun boyunca görmeyeceğimiz için aslında bu karakter seçme olayı biraz süs niteliği kazanıyor. Karakterimiz sıtma hastası olduğundan dolayı oyun boyunca zaman zaman kontrolünü kaybedip,bayılabiliyor. Oyunun gerçekçiliğini sağlamak adına silah sıkışması,ölümcül yaralanma gibi bazı özellikler oyunda mevcut olsada genel anlamda yinede tam bir gerçekçilik sağlanamamış diyebilirim. Afrika kıtasında gerçekleşen çete savaşları arasında kalan karakterimiz zaman zaman bu çetelerle ortak çalışarak hedefi olan Jackal'a ulaşmaya çalışıyor. Oyun açık dünya tarzında olduğundan dilersek ana görevleri yapabiliyoruz dilersek de yan görevleri yapıp oynanış süresini arttırabiliyoruz.

Karakterimizin oyun boyunca tek kelime etmemesi ve bu yüzden de konunun biraz ağır aksak anlatılması, konuya önem veren oyuncular için kötü bir durum olsada bu eksikliğini zamanına göre kaliteli sayılabilecek grafikleri ve basit oynanışıyla tamamlamaya çalışan bir oyun olarak karşımıza çıkan Far Cry 2 genel anlamda şans verilebilecek bir oyun olmuş diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder